Mesto vypísalo grant na podporu športových aktivít

27.03.2009 Prešov

Prešov 27. marca (TASR) – Právnické osoby so sídlom v Prešove môžu do 30. apríla požiadať o finančnú dotáciu z grantovej výzvy Pohybom za zdravím, ktorú mesto vypísalo v rámci Koncepcie podpory a rozvoja športu na ...
\"V roku 2008 sme z prostriedkov mestského fondu na podporu športu poskytli žiadateľom na organizovanie telovýchovných aktivít vyše 69.700 eur (2,1 milióna Sk), \" povedala dnes pre TASR vedúca odboru školstva a kultúry MsÚ v Prešove Kvetoslava Komanická.
V tomto roku sa mesto rozhodlo vypísať aj spomínanú výzvu. O možnosti pridelenia grantových peňazí však bude na základe hodnotenia projektov v tomto prípade rozhodovať výberová komisia. Podľa Komanickej maximálna dotácia na jeden projekt nie je stanovená a o celkovej sume, ktorou chce samospráva podporiť organizovanie športových aktivít, rozhodne mestské zastupiteľstvo.
O prostriedky z grantu sa môžu uchádzať občianske združenia, nadácie, neziskové fondy, školy a školské zariadenia, ktoré zorganizujú športové alebo telovýchovné podujatia na území mesta Prešov, prípadne sa zúčastnia na akciách podobného zamerania v partnerských mestách doma i v zahraničí. Jednou z podmienok je, aby sa všetky projekty realizovali do 30. novembra 2009. Získané peniaze sa môžu využiť na nákup materiálu, zariadení, prenájom nebytových priestorov, úhradu za službu alebo cestovné náklady.
Podrobné informácie o verejnej grantovej výzve \"Pohybom za zdravím\" ako aj predpísané formuláre žiadostí nájdu záujemcovia na webovej stránke mesta Prešov.
 

Vyberte región